بررسی نمای مدرن
در این مقاله قصد بررسی نمای مدرن را داریم. در صورتی که شما نیز قصد کسب اطلاعات بیش تر در زمینه ی نمای مدرن را دارید، پیشنهاد می شود که به ادامه ی مطلب توجه نمایید.
نمای مدرن
اولین چیزی که در هر ساختمان و آپارتمان مدرن به چشم می خورد نمای بیرونی هر ساختمان اولین چیزی است به چشم می خورد. برخی افراد فکر می کنند
نمای بیرونی فقط جنبه ی زیبایی دارد در حالی که نمای ساختمان علاوه بر زیبایی در استحکام و پایداری بنا نقش دارد.
امروزه با به وجود آمدن متریال های جدید سبک های مختلفی پدید امده است که یکی از آن ها نمای مدرن می باشد. در نمای مدرن از دو یا چند متریال با رنگ های متفاوت استفاده می شود
و نقش ها به شکل ترکیبی از خطوط افقی و عمودی و به طور کلی اجزا به صورت زاویه دار اجرا می شود.
در طراحی به سبک مدرن، از متریال هایی مثل چوب، آجر و سنگ و… استفاده می شود و متریال استفاده شده به صورت ساده و طبیعی اجرا می شوند
مثلا چوب را اغلب بدون رنگ آمیزی و با رنگ طبیعی خود در نمای مدرن به کار می برند.
مواد قابل استفاده در نمای مدرن
متریالی که اغلب در طراحی نمای سبک مدرن ساختمان استفاده می شوند عبارتند از:
- بتن
- آجر
- آلومینیوم یا کامپوزیت
- سنگ طبیعی
- چوب یا ترموود
استفاده از آجر در نمای مدرن
آجر یکی از پر کاربرد ترین مصالحی است که از گذشته تا به امروزه در ساختمان سازی استفاده شده است. ویژگی هایی مانند عایق بودن در برابر سرما و گرما و همچنین قیمت مناسب آن باعث شده که به یک مصالح کاربردی تبدیل شود.
در نمای مدرن، از آجر های نسوز استفاده می شود که دارای عمر بالا و همچنین طرح ها و رنگ بندی های متنوع دارد. حتی می توان از طریق ایجاد تغییر در نحوه ی چیدمان آجرها نمای سه بعدی به ساختمان داد.
از آجر سفید نیز در طراحی داخلی ساختمان مثل دیوار آشپزخانه، اتاق نشینمن و … استفاده می شود.
استفاده از سنگ در نمای مدرن ساختمان
سنگ جزو مصالحی است که هم در طراحی داخلی ساختمان کاربرد دارد و هم در نمای بیرونی ساختمان. یکی از دلایل استفاده سنگ طبیعی در نما این است که مقاومت خوبی دارد و طول عمر آن زیاد است.
طراحی مدرن ساختمان معمولا سنگ را همراه با سایر متریال به صورت ترکیبی کار می برند. سنگ ها تنوع و گوناگونی زیادی دارند که متناسب با هر سلیقه ای می باشد.
سنگ هایی بیشتر در طراحی نمای مدرن ساختمان استفاده می شوند عبارت اند از: سنگ تراورتن، سنگ گرانیت، سنگ مرمریت، سنگ لایم استون،سنگ های آنتیک، سنگ مرمر….
از بین این سنگ ها، سنگ تراورتن کاربرد بیشتری در نمای مدرن ساختمان دارد و پس از آن سنگ های مرمریت و گرانیت بیشترین کاربرد را نمای بیرونی ساختمان دارند.
استفاده از سرامیک در نمای مدرن
نمای سرامیک در برابر ضربه و تغییرات دما مقاومت بالایی دارد. از سایر ویژگی های سرامیک می توان به غیرقابل اشتعال بودن،
نفوذ ناپذیری در مقابل آب، قابلیت تغییر اجزا در صورت آسیب دیدن، نگهداری آسان ، هزینه ی کمتر نسبت به نمای سنگ و … اشاره کرد.
تفاوت سرامیک و سنگ در نما
سرامیک ساخته ی دست بشر است و طرح هاو رنگ های مختلفی دارد. همچنین می توان آن ها را تک رنگ نیز ساخت. درصورتی که قطعه ای آسیب ببیند، می توان آن را تعویض کرد.
در گذر زمان از زیبایی سرامیک کم می شود و حتی ممکن است تکراری هم بشود. اما سنگ در مرور زمان تشکیل شده است. به همین دلیل چند طیف رنگی در آن دیده می شود. هیچ گاه هم تکراری نمی شود.
استفاده از چوب در نمای مدرن
چوب ترموود چوب فرآوری شده است که در کوره های مخصوص با دمای بسیار بالا تولید و مقاوم شده است. اعمال حرارت بر شکل و ظاهر چوب تغییری ایجاد نمی کند.
چوب ترموود مقاومت بسیار بالا تری در برابر پوسیدگی، نفوذ قارچ و حمله ی حشرات چوب خوار نسبت به چوب معمولی دارد.
زیرا از طریق حرارت، مواد غذایی حشرات و قارچ ها از بین می رود. مقاومت چوب ترموود حدود ۵۰ درصد بیشتر از چوب های معمولی است.
یکی دیگر از مزایای حرارت دادن چوب ، افزایش طول عمر چوب است. همچنین دیگر صمغ موجود در چوب از بین می رود و همین باعث می شود پاکسازی آن نسبت به سایر چوب ها آسان تر شود.
چوب های ترموود در مکان هایی که در معرض شرایط جوی مثل سرما و گرما و بارندگی و رطوبت و حشرات و اشعه ی فرابنفش خورشید قرار دارند مانند کنار استخر، آلاچیق، ویلای چوبی و… استفاده می شوند.
نمای مدرن طرح چوب یا سایدینگ
در نمای سایدینگ مصالح ساختمانی بر روی سقف یا نمای خارجی ساختمان ها بکار می رود که وظیفه اصلی آن هدایت آب شستشو و باران به بیرون از ساختمان است. به طور کلی این نما از ساختمان در برابر شرایط نامساعد جوی محافظت می کند.
استفاده از اچ پی ال یا فرمیکا در نمای مدرن
اچ پی ال به معنای ورق های لمینیت فشرده شده تحت فشار بالا است که از ترکیب لایه های سلولزی و رزین های فنولیک به وجود می آید و پس از قرار گرفتن در دمای بالای145 سانتی گراد به صفحات محکمی تبدیل می شود.
ابعاد و ضخامت پانل های HPL متنوع است. اغلب برای نمای داخلی و بیرونی ساختمان از ضخامت ۶-۸-۱۲ میلی متر استفاده می شود.
اچ پی ال قابلیت ارتجاع و چگالی دارد که باعث ایمنی در برابر زلزله و مقاومت در برابر ضربه و فشار می شود. همچنین این ورق ها ضد حریق هستند و در آتش ذوب نمی شود.
برای نصب اچ پی ال از ملات استفاده نمی شود. فضای خالی پشت HPL باعث تهویه هوا می شود و از تعرق صفحات جلوگیری می کند.
همچنین بخوانید درباره: معماری نئوکلاسیک
استفاده از کامپوزیت آلومینیوم در نمای مدرن
پانل های آلومینیوم کامپوزیت دو لایه ورق آلومینیومی و یک لایه مواد پلی اتیلن که در میان دو لایه ی آلومینیوم قرار دارد، تشکیل شده است.
از جمله مزایای پانل های آلومینیومی جذب کم گرما، ضد زنگ و خوردگی و مقاوم بودن در برابر حرارت است.
جمع بندی
امروزه سبک های مختلفی برای طراحی نمای ساختمان وجود دارد که یکی از آن ها نمای مدرن است.
برای این نما می توان از متریال های مختلف مانند، آجر، چوب، سرامیک، سنگ و... استفاده کرد که هر یک خصوصیات منحصر به فرد خود را دارند.
- ۰۰/۱۲/۰۸